Министар Кркобабић у Жагубици - 22.11.2023.

 22. новембар 2023.


"Убедили сте ме да је хомољски мед најбољи'", изјавио је министар за бригу о селу Милан Кркобабић приликом јучерашње посете општини Жагубица и обиласка погона пчеларске задруге -Хомоље мед- коју је обишао након радног састанка са председником општине Сафетом Павловићем.
На територији општине Жагубица по пројекту које спроводи ово министарство о повољној куповини напуштених кућа и доласка младих на село, продате су три куће. Једно од таквих домаћинстава такође су обишли министар Кркобабић и председник Павловић са сарадницима у току јучерашње посете министра.
Иначе, на територији читаве Србије купљено је на овај начин више од две хиљаде кућа, а насељено око 10.000 људи. Министар је такође најавио да ће следеће године бити субвенционисано покретање сопственог бизниса у селима од стране Министарства за бригу о селу са по 10.000 евра неповратних стедстава.
Председник општине Жагубица захвалио је министарству и Влади Републике Србије на одличној досадашњој сарадњи, на уложеним средствима и реализованим пројектима у општини, као идонацији минибуса који служи за бесплатан превоз грађана. Обострано је најављена још плодоноснија сарадња у будућем периоду.